Kávé a zuhany alatt

Számít a külső! Furcsa ezt egy keresztyén felületen olvasni, igaz? Pedig így van! Ilyen körökben több szó esik a belső értékekről, ami rendjén is van, mert én is úgy hiszem, hogy azok fontosabbak. Viszont azt is gondolom, hogy a külsőnkről is kell beszélni! Isten egyen-egyenként alkotott meg minket, és mindenkit más külső és belső jegyekkel és ajándékokkal látott el. Ezt elfogadva, igyekezhetünk azon, hogy a kapott dolgokból kihozzuk a legtöbbet. Nagyon sokat számít egy nőnél az, hogy mennyire figyel oda külsejére. Persze, túlzásba is lehet esni és az sosem jó. Az odafigyelés alatt azt értem, hogy megtanuljuk, hogy mi áll jól nekünk, mit emeljünk ki ízlésesen magunkon, hogyan ápoljuk a testünket. Van is erre a hónapra egy egyszerű tippünk!

Így, tél végén szerintem sokan várjuk már az első, melegebb napsugarakat, a földből előbújó virágokat, vagy csak örülünk az egyre hosszabb nappaloknak. Valahogy ezek a dolgok felüdülést jelentenek testnek és léleknek. Ezt a felüdülést szeretnénk fokozni, így ebben a hónapban egy olyan kézzel készített ötletet osztunk meg, ami nagyon frissítő, gyorsan és könnyen elkészíthető otthon és ápolja a testünket. Íme:

KÁVÉS TESTRADÍR

Hozzávalók :

  • 1 bögre őrölt kávé
  • ½ bögre kristálycukor
  • ½ bögre kókuszolaj (ha nincs otthon, helyettesítheted olívaolajjal)
  • 1 doboz (tároláshoz)
  • fahéj (opcionális)
  • illóolajok, citrom reszelt héja (opcionális)

Elkészítése:

Az összetevőket alaposan össze kell keverni. Ha olívaolajat használsz, akkor először a cukrot és a kávét keverd össze, majd ezután add hozzá az olajat. Kisebb mennyiséggel kezdd, és addig adagold, amíg el nem éred a megfelelő állagot. Ha tavasziasabb illatra vágysz, tehetsz bele higítatlan illóolajat, vagy egy fél citrom héját belereszelheted.

A bőrradír segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és tisztítja a bőrt. Zuhanyzáskor azonban nem csak a bőrödet frissíti a testradír, a kávé illata az egész lényedet élénkíti!

Friss tavaszt!

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 





Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .