Fagyosan a forróságban

Sok jó dolog van a nyárban és a melegben. Az egyik ilyen, hogy indokoltan lehet több fagyit enni. 🙂 Ebben a júliusi forróságban egy nagyon egyszerű kávés ötletünk van számotokra.

Kávés jégkrém

Hozzávalók (6db-hoz):

  • kávé (6 adag eszpresszó)
  • tejszín (6dl)
  • vaníliaaroma (2 kávéskanálnyi)
  • méz (ízlés szerint)
  • expressz zselatin (elhagyható)
  • csipet só
  • jégkrém forma (ha nincs, ez helyettesíthető egy üvegpohárral és kiskanállal is)

A tejszínt a vaníliaaromával és egy kicsi mézzel, ici-pici sóval és 1 teáskanál expressz zselatinnal összekeverjük. A jégkrém formát negyed részig megtöltjük vele, majd kb. egy órára a mélyhűtőbe tesszük. Ez idő alatt elkészítjük a kávét, ízlés szerint adunk hozzá egy kis mézet, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt a kávé, elővesszük a fagyasztóból a jégkrém formát és teletöltjük, majd visszatesszük a fagyasztóba még egy órára.

Ha elkészült, ülj ki a napra, élvezd a jó időt, és pihenésképpen olvasd el a magazin egyik cikkét!

Jó töltődést kívánunk!

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 





Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .