Sok jó dolog van a nyárban és a melegben. Az egyik ilyen, hogy indokoltan lehet több fagyit enni. 🙂 Ebben a júliusi forróságban egy nagyon egyszerű kávés ötletünk van számotokra.
Kávés jégkrém
Hozzávalók (6db-hoz):
- kávé (6 adag eszpresszó)
- tejszín (6dl)
- vaníliaaroma (2 kávéskanálnyi)
- méz (ízlés szerint)
- expressz zselatin (elhagyható)
- csipet só
- jégkrém forma (ha nincs, ez helyettesíthető egy üvegpohárral és kiskanállal is)
A tejszínt a vaníliaaromával és egy kicsi mézzel, ici-pici sóval és 1 teáskanál expressz zselatinnal összekeverjük. A jégkrém formát negyed részig megtöltjük vele, majd kb. egy órára a mélyhűtőbe tesszük. Ez idő alatt elkészítjük a kávét, ízlés szerint adunk hozzá egy kis mézet, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a kávé, elővesszük a fagyasztóból a jégkrém formát és teletöltjük, majd visszatesszük a fagyasztóba még egy órára.
Ha elkészült, ülj ki a napra, élvezd a jó időt, és pihenésképpen olvasd el a magazin egyik cikkét!
Jó töltődést kívánunk!