Augusztusi szám

Gondolkoztál már azon, hogy manapság hogyan definiálnád a bálvány szót? Ha megkérdezné tőled valaki, hogy mi a te bálványod, mi lenne a válaszod? Sokszor a szó hallatán, kis bábuk, szobrok, tárgyak jutnak eszünkbe, amiknek az emberek különleges erőt tulajdonítanak. Pedig bármi lehet bálvány az életünkben: pénz, siker, párkapcsolat, az egónk, birtokolni vágyás, szexualitás, elismerés, státusz, szolgálat, a gyermekünk, szakértelem… Még a jó dolgok is.

Bármi, ami nélkül nem tudnánk élni, ami irányítani tud minket. Bármi, ami fontosabb számunkra Istennél, amivel megtelik a szívünk, amivel valami űrt töltünk ki, amitől olyan örömöt és békességet várunk, amit csak Isten képes adni. Bármi, amit ha birtoklunk, úgy érezzük, hogy attól vagyunk valakik, hogy az életünknek attól van célja, hogy általa vagyunk értékesek. Bármi, amit, ha elvesztenénk, talán úgy éreznénk, hogy nem is érdemes tovább élnünk.

Hogyan derítheted ki, hogy mik lehetnek az életedben bálványok? Tedd fel a kérdést magadnak, hogy mitől félsz a legjobban? Mi az, amit ha elvesztenél, úgy éreznéd, hogy „vége a világnak”?

Az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk az életünk bálványaitól, az, hogy Istenhez fordulunk. Vele töltjük meg a mindennapjainkat, gondolatainkat, Tőle várunk békességet, örömöt, az Ő szemén keresztül igyekszünk látni önmagunkat. Hiszen Ő az egyetlen, aki be tudja tölteni minden szükségletünket, és Ő az egyetlen, aki ha elbukunk, fel tud emelni minket.

Bár az augusztusra választott témánk nem könnyed és nem egyszerű, bízunk benne, hogy az írások segítenek önvizsgálatot tartani és felismerni életünk bálványit. Kívánjuk, hogy ebben a hónapban bátorítson Titeket ez az Ige:

„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban” Filippi 4,19

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 




1 Komment

  1. Aki a témában jobban el kíván mélyülni, annak ajánlom figyelmébe Timothy Keller: Bálványaink; Ismert és rejtőzködő istenek című kiváló munkáját. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .