Minden rendben lesz!

Jézus azt ígérte nekünk: nálatok lesz a Szentlélek, bennetek lesz. Óriási ígéret ez, de az, hogy kapjuk a Szentlelket, azzal is jár, hogy felnyit bennünk dolgokat, megszabadít túlzásoktól, hamis önigazolásoktól és feltárja bennünk Isten igazságát. Nyilvánvalóvá tesz igazságokat, és felismerteti, hogy mi az Atya akarata. A Szentlélekkel való élet, nem önmagáért való élet, hanem megmutatja, hogy mi a rend Isten szerint. Ebbe a harmóniába hív minket, szeretné, hogy a mi életünk is a helyére kerüljön, hogy minden rendben legyen velünk.  Most a karantén idején tele voltak a közösségi oldalak motivációs videókkal: tegyük szebbé az otthonunkat és azokat a szobákat, ahol sok időt töltünk. Bár én nagyon szeretek rendszerezni és takarítani, azért tisztában vagyok vele, hogy ez nem könnyű feladat, nem olyan gyors, mint a neten terjedő videók, ahol szinte csettintésre rend lesz, persze ott is a videógyorsítás funkció segít ebben.  Én is tapasztalom, hogy amikor belevágok a rendszerezésbe, akkor azon kapom magam, hogy újabb és újabb hiányosságot veszek észre. Azt hiszem, csak a fiókot kell rendbe tenni, de kiderül, hogy a fiókban lévő dobozokon belül is káosz van. Elkezdek rendet rakni, de igazából csak még nagyobb felfordulás lesz, aztán már az egész szoba úszik a rumlitól… Belefáradok már a folyamat elején a szembesülésbe is, hogy micsoda káosz van itt! De biztosan megértitek, hogy miért szeretem mégis, ezek ellenére is a rendszerezést és a rendrakást! Azért az érzésért, ami az egész után következik. Remélem, éreztétek már ti is egy-egy nagytakarítás és pakolás után azt a jóleső, békés nyugalmat, amikor az egész végeztével csak nézitek a szobát, amiben minden a helyére került. Ez annyira jó tud lenni! Emlékszem, hogy gyerekként mennyire szerettem, ha ugyan sok noszogatás és fáradságos munka után, de végre minden Lego a helyére került és minden rendben volt a szobámban, olyan izgatott voltam ettől, és annyira szerettem volna kitolni ezt a békés érzést, hogy fájt, amikor az alváshoz le kellett kapcsolni a villanyt és nem fürdőzhettem tovább ebben a békés, jóleső érzés esőben. 

Na, de miért is írom le nektek a rendszerezéssel való kapcsolatomat? ☺ 

Mert szerintem a Lélek is hasonlóan működik. Nem csettintésre kapjuk a békességet, és gyakran előfordul, hogy nem jó érzés, sőt kimerítő, amit tapasztalunk.  Amikor teret adunk a Lélek működésének, akkor az azzal is jár, hogy leleplez helytelen dolgokat, rossz döntéseket és szokásokat. Fájdalmas és fárasztó ezekkel szembenézni, aztán mindezeket Isten előtt megvallani, az Ő bűnbocsánatát kérni, de felbecsülhetetlen az a békesség, amit aztán az Ő kegyelméből kapunk és tapasztalunk. A Lélek ezt az olykor nem akarom, fájdalmas, kusza és nehéz munkát végzi el bennünk, hogy helyre kerüljenek az életünkben a dolgok, aztán Lelkével elvégzi bennünk a szabadítást is, hogy békességünk legyen. Már értitek, miért szeretem annyira a rendszerezést? ☺ Arra emlékeztet, hogy milyen csodálatos Istenünk van! 

Adj teret a Szentléleknek, hidd el: minden rendben lesz! 

A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek…

János 14, 26-27
Bobok Ágnes







Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .