Júniusi szám

Júniussal megérkezett a nyár, hozzá kell tenni, hogy ez az időjáráson nem annyira látszik. Habár, az „igazi” csillagászati értelemben vett nyár idén csak június 20-án kezdődik majd, úgyhogy addig türelmesen várok a jó időre is.  Meleg reggelek, ragyogó napsütés, hűsítő záporok… erre asszociál az ember, amikor a nyári hónapokra gondol, ugye? A nyárról és a ragyogásról tovább cikázik a gondolatom Túrmezei Erzsébet kérdésére:

Kísérjen hát egyre a kérdés
tovatűnő évek alatt:
átragyog-e, átsüt-e rajtad,
átragyog-e rajtam a Nap?!

https://alsosag.lutheran.hu/08lelki/versek/te

Kicsit átvitt értelemben, ezt a kérdést boncolgatjuk a júniusi írásainkban. Ebben a hónapban bizonyságtételekkel készültünk. Egyesével kerülnek majd fel az online magazinunkba az írások, hogy mindegyik külön figyelmet kaphasson. Nem feltétlenül a megtérésünkről lesz szó, inkább arról írunk, hogy Isten hogyan mutatkozik meg a mindennapjainkban.

Az elmúlt vírusos időszak engem muszájból erre ösztönzött; gyülekezeti közösség, istentiszteletek látogatása nélkül a mindennapjaimban igyekszem meglátni Isten tiszteletét, és a közösség erejét. Hiszen miért ne lehetne meglátni Őt egy mosolyban, szerető ölelésben, kedves szomszédban, rácsodálkozni a virágzó növényekben, viharban, hálát adni egy finom ételért, pihenésért és szolgálni munkával, kedvességgel, odafigyeléssel? Nap mint nap…

Természetesen az igyekezetemen túl, már nagyon várom, hogy újra az Ő házában lehessek gyülekezeti közösségben.

Kívánom, hogy téged is kísérjen a kérdés ebben a hónapban, kedves Olvasó: hogyan ragyog az életedben a Nap?

Legyen ragyogó, áldott ez a hónap is!

Balázsfalvi-Ábrám Anna








Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .