Márciusi szám

Fogadjátok és olvassátok szeretettel márciusi lapszámunkat!
Magazinunk havonta – minden hónap második vasárnapján – jelenik meg.

Én mindig úgy érzem, hogy a tavasz beköszöntével indul el igazán az év. A tavasz első hónapja az elköszönés és a várakozás időszaka számomra. Szépen lassan levetkőzzük a téli komorságot, kedvtelenséget, elköszönünk a téltől, s ahogy a napsugarak melegére nyílnak a virágok, mi is szép lassan kezdünk nyitni kifelé. Elköszönés és várakozás időszaka, csak úgy, mint a fiatal felnőttként a szülőkről való leválás folyamata, amiről pszichológia rovatunkban olvashattok ebben a hónapban. A tavasz és a jó idő beköszöntével, nemcsak a kedvünk változik, de végre lehetőségünk van a téli ruhák leváltására is. Nem tudom ki hogy van vele, de én már nagyon vártam, hogy lecserélhessem a télikabátot, pulóvert és a csizmát. Ahogy előkerülnek a tavaszi ruhák, általában pakolásba is kezdünk. Kreatív, praktikus tippeket olvashattok DIY rovatunkban arról, hogy a tavaszi nagytakarítás során hogyan legyetek hatékonyak.

A márciusi hónapban, azonban nemcsak a napsütést, virágokat, újjáéledést, reményt, s az új kezdet lehetőségét ünnepelik az emberek, hanem a nőket is. Azon a bizonyos keddi napon azon tűnődtem, hogy milyen sokféle női szerep van a világon… Az anya, a húg vagy nővér, a feleség, a barátnő, a szomszédnő… Az otthonteremtő, az egyetemista, a dolgozó… A csábos, az okos, a bátor, a megértő, a figyelmes, a kitartó, a szeretetteljes… A női bibliai karakterek közül most egy „hogyan ne” példát hoztunk nektek, a listából kimaradt manipulatív nőről. Készültünk pozitív példával is, hiszen interjút készítettünk három fiatal doktornővel, akik arról mesélnek, hogy munkájuk során hogyan tudják megélni keresztyén hitüket. Divat kapcsán gondoltunk azokra a nőkre, akik idén a „nagy nap” előtt állnak, hiszen az idei esküvői trendeket mutatjuk be márciusi lapszámunk divat rovatában.

Az ünneplés sora még mindig nem zárult le, hiszen idén Húsvét is ebben a hónapban van. Tavasszal nem csak a ruhásszekrényünk, s otthonunk átrendezése és tisztogatása hangsúlyos, hiszen nagyböjt idején nagyon fontos, hogy egyfajta lelki megtisztulás is teret kapjon az életünkben. Életmód rovatunkban röviden olvashattok a böjtről, és arról, hogy ebben az időszakban hogyan ehetünk és teremhetünk jó gyümölcsöt. A kultúra rovatban a Passió c. filmmel készülhettek velünk a Húsvétra. A Velem történt rovatban, pedig azzal a kérdéssel foglalkozunk, hogy vajon miért szeret minket Isten ennyire, mert bizony nagyon szeret.

Szeretném, ha ezzel a tudattal és bátorsággal kezdenénk a tavaszt: Isten úgy szeret és fogad el minket, ahogy vagyunk! Mindegy nőként a fent említett szerepek közül éppen melyiket éled meg, Isten számára fontos vagy, és veled szeretné tölteni ezt a hónapot is.

Remélem, hogy márciusi lapszámunk írásai segítenek a testi-lelki töltődésben, megújulásban, szortírozásban. Fogadjátok írásainkat szeretettel!

B. Á. A.