Júliusi szám

Nő. Gyermek. Feleség. Anya. Testvér. Barátnő.
Dolgozó. Karrierista. Otthonlevő. Eltartott.
Házas. Párkapcsolatban lévő. Egyedülálló. Elvált.  
Szép. Csúnya. Csinos. Telt.
Kedves. Megnyerő. Vicces. Gonosz. Pletykás. Lusta.

Milyen sok címke van, amit egy nőre lehet aggatni… Az életünk során olyan sok szerep van, ahol helyt kell állnunk. Ezekkel megannyi tulajdonság jár, amit nagyon szeretünk magunkban, és mennyi mindenen változtatnánk, ha lehetne… Az önismeret az egész életünket végigkíséri. Kik vagyunk? Milyenek vagyunk? Miért vagyunk ilyenek? Mi a célja az életünknek? Isten miért ilyennek teremtett és mire hívott el bennünket? Ezek a kérdések időről időre újra felmerülnek bennünk. Én úgy tapasztalom, hogy vannak életszakaszok, amikor megtaláljuk a válaszainkat, aztán történik egy nagy változás: elvesztünk valakit, aki meghatározó volt az életünkben, önállósodunk, párt találunk, elkezdünk dolgozni, anyákká válunk, és ilyenkor kicsit mindig újra kell definiálnunk magunkat. Újra meg kell válaszolnunk azokat a bizonyos kérdéseket. Sokan azt mondják, hogy ha tisztában vagyunk önmagunkkal, akkor tudunk önazonos, boldog életet élni. S ezért meg kell dolgoznunk.

Van egy jó hírem ezzel kapcsolatban. A boldogság, öröm, önazonosság, harmónia Istentől jön. Dolgozhatunk rajta, de csak Vele, Őáltala. Ezért nekünk, keresztyéneknek nem kell a címkéktől függenünk. Úgy gondolom, hogy fontos megismernünk önmagunkat, az ajándékainkat, gyengeségeinket, hiszen szükségünk van rá, hogy Istent szolgálni tudjuk általuk, valamint tisztában legyünk a kísértéseinkkel. De az igazi öröm, az igazi önazonosság abból fakad, hogy Isten gyermekei vagyunk. Hogy Ő megváltott minket és otthont készített számunkra a mennyben. Minden más változó, minden más múlandó ezen a világon. Ha lecsupaszítjuk magunkat, akkor ez az egy biztos. A többi – hogy társat kapunk, hogy sikeresek lehetünk valamiben, hogy gyermekünk lehet, hogy sok barátunk lehet – mind csak áldás. Persze sok örömmel járnak ezek a felsorolt dolgok, de az igazi örömünk másból fakad.

Kívánjuk magunknak is és Nektek is, kedves Olvasók, hogy ebben a hónapban legyen az elég a boldogsághoz, önazonos élethez, az életcél megtalálásához, hogy Isten szeretett gyermekei vagyunk!

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 





Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .