Bízni Istenben

Hosszas gondolkozás után úgy döntöttem, hogy maradok az eredeti tervemnél, és ezt a kis összefoglalót Máriáról írom. Úgy gondolom, hogy Mária személye a legtöbb emberben megjelenik, ha azt mondjuk, hogy bibliai női karakterek. Ráadásul azt a jelenetet idézem fel írásomban, amire mindenki asszociál, ha Máriára gondol.  De ahányszor más körül forogtak gondolataim, Mária annál erősebben kiabált a fejemben, hogy ő legyen a kiválasztott. Így engedtem neki és ő lett. 🙂

A jelenet nem más, mint amikor megjelenik Máriának az angyal és elmondja, hogy fiút fog szülni. Ami engem megragadott és erősen elgondolkoztatott, az az, hogyan tudta Mária ilyen könnyen elfogadni ezt az egészet? Hogy tudott nem kételkedni az angyal szavában és Isten üzenetében? Hogy tudott boldog lenni és nem a szégyenkezésbe merülni? Hiszen nem volt férjnél akkor még.

Érettségi előtt állok, pályaválasztás és továbbtanulás a legtöbbet emlegetett téma a mindennapjaimban. Akárhányszor eszembe jut a gondolat,  hogy Máriának milyen erős hite volt, hogy bár megdöbbent először, de kételkedés nélkül elfogadta Isten döntését, erőt kapok, hogy én is teljes bizalommal forduljak Istenhez, és tudjam azt, hogy Ő vezet engem. Jelen van a döntéseimben, és ha még nem is tudom egy-egy nehézség vagy akadály előtt, hogy mi lesz ebből és mi lesz velem, tudjam azt szem előtt tartani, hogy Neki terve van az én életemmel. Pánikolás és aggódás nélkül vágjak bele az előttem álló feladatokba. Ne vonjam kérdőre magamat se, hogy vajon képes leszek-e véghez vinni. Csak bízzak Benne és adjam át az irányítást. Mária egész hamar megszokta és elfogadta azt, ami rá vár. Nem töprengett a nehézségeken, nem félt az úton várható kudarcoktól. Egyszerűen csak boldog volt és vállalta azt, amire az Isten megbízta. Nem is lenne nehéz ezt nekem is így csinálni. Tudatosítani, hogy Isten nem bíz ránk olyan kihívást, amihez nem adja meg a kellő erőt. Viszont nem szabad azt elfelejtenem, hogy a dolgok megvalósításához én is kellek. Miután Istenre bíztam a vezetést, utána ki kell vennem a részem nekem is a cél elérésében, és ki kell hoznom magamból a maximumot. Máriára is vártak nehézségek az út során, de ezek Isten szemében csak részletkérdések voltak, és ezek által tud tanítani és formálni.

Merjek bízni Istenben és magamban is! Számomra Mária személye ezért példaértékű.

Pella Mandula
Vendégíró

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .