Márciusi szám

Nagyböjt első hetében járunk. Minden évben megállapítom magamban, hogy van ennek az időszaknak egy nagy titka. Kell-e manapság böjtölni? Hogy lehet jól csinálni? Istennek tetsző-e a lemondásunk? Csak lemondással lehet böjtölni? Beszélhetünk-e a böjtünkről, vagy a “belső szobánkban” kell maradnia? Mi a célja a böjtnek? Megannyi kérdés cikázik a fejemben, ha a böjt titkára gondolok. Évről-évre közelebb kerülök a válaszokhoz, de még nem sikerült mindet megfejtenem. 

Ebben a hónapban ünnepeljük a nőnapot is. Ünnepeljük a testvéreket, lányokat, édesanyákat, a dolgozó nőket, a feleségeket, a barátnőket… a gyöngédséget, erőt, határozottságot, szelídséget, kedvességet… Milyen sokféle nőiség, milyen sokféle élethelyzet… és hiszem, hogy a maga nemében mindegyik ünneplésre méltó.

A márciusi számunkban azzal foglalkozunk, hogy milyen női személyek vannak az életünkben, akikre felnézhetünk, sőt nemcsak az életünkben, hanem milyen különleges nőkkel találkozhatunk a Bibliában, akik valamivel kiérdemelték, hogy bekerüljenek a Könyvek Könyvébe. Hétköznapi nők, nem mindennapi küldetéssel, akiknek a  története talán segít a böjti időszakban az elcsendesedésben, Istenre figyelésben. Akiknek az életéből inspirálódhatunk, tanulhatunk és megláthatjuk azt, milyen Isten tervében eszköznek lenni.

Nőnap alkalmából három kérdéscsokrot gyűjtöttem neked, kedves Olvasó! Bízom benne, hogy nézegeted, forgatod majd őket ebben a hónapban.

1. Te kire tudsz példaként tekinteni a körülötted élő nők közül vagy a Bibliából? Van olyan személy, aki inspirál, aki bátorít, akitől tanulhatsz valamit? A Bibliából eszedbe jut olyan női karakter, akit Isten mostanában különösképpen a szívedre helyezett?

2. Te nőként kinek lehetsz a „példaképe”? Hogyan vagy jelen mások életében? Tudsz-e eszköz lenni Isten kezében? Tudsz-e áldás lenni mások számára?

3. Mit ünnepelhetsz magadban mint nőben? Nem kell nagy dolgokra gondolni, lehet az egy jó tulajdonság (külső vagy belső), egy elért eredmény, egy idén bevezetett új szokás, bármi, amiről úgy gondolod, hogy igenis jó dolog magaddal kapcsolatban. Néha olyan jó megállni és számot vetni arról, amink van, arról, ami ünneplésre méltó.

Remélem, hogy az e havi írásainkon keresztül közelebb kerülsz Istenhez és segítenek majd megválaszolni a fent említett kérdéseket is!

Áldott böjti időszakot és nőnapot kívánok neked a szerkesztőség nevében!

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 






Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .