A norvégmintás pulóverek árnyékában

A norvégmintás pulóverek árnyékában

A téli hónapokban, már jó pár éve uralja a divatot a skandináv dizájn, amit most a bohókás, vicces pulóverek vettek hatalmukba.  Az erő nem csak a gyermeki lelkekben lakozik, de nem is csak a piros mikulásos kötött pulóverekben.

Norvég vagy skandináv mintás pulóver, sál, harisnya, leggings, zokni, – és még sorolhatnánk – biztos mindenki talál valami skandináv ihlette mintás ruhát, ha jobban körbenéz.
Sőt, mostanra valószínűleg a világítós, csillogós és részeg jegesmedvés dizájntól, az ébredő erő galaxisáig bármit megtalálhatunk a boltokban, vagy a ruhásszekrényünkben.
jumperAz ünnepek utáni téli hónapokban talán a legnehezebb divatosan, de mégis rétegesen, jól felöltözni. Az ünnepi flitterek és karácsonyi mintájú pulóverek már kezdenek unalmassá, sőt sokszor elcsépelté válni, pedig az igazi havas tél csak nemrég köszöntött be. Nincs is jobb, no és persze pénztárca kímélőbb lehetőség, a januári leárazáson felvásárolni a még mindig menő téli darabokat. (Nem, most nem a világító és flitterekkel feldíszített, piros orrú rénszarvasos kiegészítőkre gondolunk.) Összeválogattunk pár kulcsfontosságú darabot, amiről úgy gondoljuk, hogy könnyen variálhatóak, nagyon kényelmesek, melegek és nem utolsó sorban nagyon trendik is. A téli szezon kedvencei, amivel tutira felmelengetjük nem csak testünket, de szívünket is.

Poncsóba burkolózott ‘must have’
Lehet kockás, etno stílusú, egyszínű, rojtos, kötött, pléd- vagy gigantikus sálhatású, a lényeg, hogy passzoljon az egyéniségünkhöz és a színvilágunkhoz. Rengeteg fazon és stílus közül válogathatunk, idén nincs olyan bolt, ahol ne bukkannánk minden második sor között egy szédületes poncsóra, ami a melegebb időben is csodás kiegészítője lehet imádott bőrdzsekinknek. Egy biztos, ez a téli szezon ‘must have’ darabja! A tökéletes összhatásért párosítsuk egy rojtos hippi táskával, ami a nyári fesztiválszezonból ragadt a mindennapokban.

Kalapos elegancia a melegebb időben
Rengeteg stílus, fazon, szín és méret közül válogathatunk. A klasszikus, a férfias, az elegáns, a retró, a lovagló… és még sorolhatnánk. Teljesen mindegy, hogy a nagy karimás feketét vagy a férfias khaki zöldet választjuk, a varázslat a kalapban van.
winter hatNem csak praktikus, az eső és hideg ellen, de még a csáberőnket is megdobja. (Mínuszokban azért hagyjuk otthon és vegyük elő a bojtos kötött kedvencünket. 🙂 )

Bokacsizmában vágtatva
Évek óta hódít a bokacsizma, fiataloknál és idősebbeknél egyaránt. Remekül néz ki szoknyával vagy farmerral lezseren, de elegánsabb szettekhez is hű társunk, ezért alap kelléke a szekrényünknek. Az idei nagy sláger a kicsit férfiasabb, oldalán gumírozott bokacsizma. Ha a nőiesebb vonal kedvelőihez tartozol, válaszd kicsit magasabb sarokkal és klasszikus színben.

Oversized kabátban rétegezveoversized winter coat
A parkák még mindig hódítanak, de az idei év nagy slágerei egyértelműen, a külföldön már jó ideje hódító oversized kabátok. Az oversized kabátok, elnagyolt méretükből adódóan a réteges öltözködés titkos fegyverének eszköztára, ugyanis kedvenc motoros dzsekink is lazán elfér alatta, anélkül, hogy pufók kis hóembernek éreznénk magunkat. Örök daraboknak számítanak a camel vagy szürke árnyalatú darabok, merészebbeknek a púderrózsaszínt javasoljuk.

A fazonokon átrágva magunkat, a legnagyobb talány (számomra legalább is) a szín. Az a fránya szín, amikor már tudjuk, hogy melyik fazon előnyös nekünk, melyik méret a tökéletes, már csak a tökéletes szín kitalálása vár ránk. A rengeteg csodálatos ruha szelektálása után a választás paradoxona ismét egy újabb lehetőséget tár elénk, a színek kombinációjának ezernyi megoldásában. Nem csak évente, szezononként is változnak az aktuális trendszínek. Azt például már most tudhatjuk, hogy a jövő év színe, pontosítva a jövő év színei – ugyanis idén a Pantone két színt választott ki – a rózsakvarc és higgadt kék tökéletesen harmonizáló árnyalati lesznek. De ne ugorjunk máris a tavaszba, a téli szezon ennél sötétebb és mélyebb árnyalatokat rejt még magában. A tél alapszínei a sötétkék, barna, bordó, khaki, fekete egy ideje tartják dobogós helyüket, évről-évre kiegészülve egy csipet frissességgel. A hideg fuvallat most a méregzöld árnyalatait hozta el nekünk, a jól bevált bordó, sötétkék és mustárszínek mellé. Ha úgy érezzük a zöld nem éppen a mi színünk, csak apróbb kiegészítőkre (ékszerek, sál, sapka stb.) ruházzunk be, így biztos nem nyúlhatunk mellé.

Last minute beszerző körút
Ruhatárunkat természetesen nem csak a plázákban lehet frissíteni, a belváros aprócska boltjaiban és second hand üzletek tömkelegében találhatunk szuper menő meleg ruhákat és kiegészítőket egyaránt. Turkálókban is körbenézhetünk 1-2 egyedibb darab után kutatva, bár ebben az időszakban nem tanácsoljuk, ugyanis a legtöbb fast fashion boltban a januári leárazások idején hasonló áron tehetünk szert vadonatúj társaira.
winter saleHa időnk nem engedi, vagy nem szeretünk ilyenkor bezsúfolódni a piros címkéket kutatók sorába, tudjuk ajánlani az online boltok kínálatát is, a leértékelt termékekből itt sincsen ilyenkor hiány. Nagyon fontos túra szabályzat: leértékelés időszakban, nem lehet céltudatos vásárlónak lenni, nem baj, ha ilyenkor többször elcsábulunk és nem csak az alapdarabokat szerezzük be. Ilyenkor olcsón és könnyen hozzájuthatunk merészebb darabokhoz is, amit valószínűleg teljes áron sajnálnánk magunktól. Keverjük bátran a mintákat, színeket és fazonokat! Engedjük szabadjára fashionista oldalunkat, merjünk kreatívak és színesek lenni, akkor is, ha a többi ember csak feketében jár télen! Lépjük át a komfortzónánkat, a mikulásos „ugly sweater” mintás pulcsikat pedig tegyük el a következő karácsonyi ebédre.

Cs. Z.

 a
 a
 a
 a
 a
*A képeket a www.pinterest.com oldalról vettük kölcsönbe.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .