Dübörög a sportláz!

Flash back ’80s

Nem csak az egészséges étkezés, az egészséges életmód is hódít! Az életmódbeli váltás pedig nem csak a tányérunk tartalmának változását jelenti.  Ha végignézzük az Instagram képi világát, minden második poszt az egészséges étkezés gasztronómiai ízvilágát vagy a világot bejáró sportos turista életet tükrözi. Mindegyik külön életmódot kíván, és mindegyik egyre menőbb! Ezt pedig a trendkutatók is észrevették, így nem csoda, hogy lépten-nyomon mindenhol ezekkel találjuk szembe magunkat. Jelenleg nem nagyon találunk olyan világmárkát a piacon, akik ne dobtak volna ki egy sport kollekciót az elmúlt pár szezonban, így a fast fashion üzleteit is utolérte a hatalmas sport láz. (És ahogy látom, ez most túlmutat a „tavaszi fogyókúrázzunk” szezonális őrületén.)

44a4dad98543b55ba3ef08fb5a5c5868

Végre egy egészséges trend, aminek mindenki örülhet! Az is, aki eddig is így élt, az is, aki most kezdi felfedezni ennek a szépségeit. A környezettudatos gondolkodás, egészséges testkép és aktív életmód, egyre mélyebben furakodik be az agyunkba és a mindennapjainkba. A boltok polcairól pedig a ruhatárunkat és az öltözködési stílusunkat is befolyásolja, mert a sportolás nem szezonálisan felkapott trend. Az életvitelszerű sportos élet nem azt jelenti, hogy tréningbe megyünk dolgozni és azt sem, hogy csak sportcipőt hordunk. Ha sportos ruhákat akarunk a mindennapokba beemelni, elég csak 1-1 darabot választani, ami fellazítja a városi sikket. A lényeg benne, hogy aktív életünk miatt több sportos elemet illesztünk be a ruhatárunkba, a komfortosabb mindennapok érdekében. Ezalatt azt értem, hogy mikor suli vagy munka után azonnal az edzőterembe megyünk, nyugodtan hordhatunk sporttáskát vagy pamut pulóvert. Nem véletlenül hódítanak a sportcipők és hátizsákok annyira, a kényelem és a sportos életvitel lett az első és legfontosabb szabály! A sportcipők, laza pólók, kényelmes boyfriend nadrágok nem véletlenül lettek nagy kedvenceink. A mindennapokba beépített mozgás, sportosabb és funkcionálisabb öltözködést hozott magával. Én például március óta biciklivel járok dolgozni, ami akarva-akaratlanul is változtatott az öltözködésemen. Eddig is a sportcipős, laza stílust képviseltem, de a hátizsák és a sportmelltartó most már nem csak a jóga órák és esti futások alkalmával kerülnek elő. Észrevétlenül épült be a sportos gondolkodás a hétköznapjaimba, és ahogy látom, nem vagyok egyedül ezzel.

1c23eaa89b1575c452be23c2b250f3c3

Flashdance mix

A 80-as évek sportőrülete újra meghódította a világot, ami nem csak a sportos és laza öltözködést jelenti, de az egészséges testkép kiépítését is. Végre a divat nem csupán a felszínes külső képet befolyásolja, hanem az elmét is. Végre nem kizárólag a modell alkatú lányokra gondolnak a tervezők, a wonder woman fogalma pedig nem csak a munkahelyi sikereket jelenti. Olyan sportos elemek éledtek újra, mint az övtáska vagy a több szezon óta hódító hátizsák. A croptophoz az izmos has, a jóganadrághoz pedig a kerek idomok passzolnak, nem a beesett has és kilógó bordák. Teljesen mindegy milyen edzésformát űzünk, és ezt teremben vagy szabadban végezzük, a lényeg hogy az egészséges testtudat végre győzött a soványság fölött. Ebben a szezonban legalábbis biztos! És ami a legjobb, hogy iszonyatos nagy szabadságot ad, nem csak a mozgásban, de az öltözködés területén is. A Flashdance amellett, hogy a ’80-as évek ikonikus filmje, minden korosztálynak és kornak tud még új inspirációval szolgálni. Az biztos, hogy a film óta mindenki tudja, hogy a sportmelltartó és a magas sarkú párosa nőiességet és erőt sugároz magából, így nem csoda, hogy ismét virágkorát éli most, amikor leginkább feszegetjük a nőiességünk és erőnk határvonalait.

f7a4699fc831d25067dac81bc24790fd

4b4b52a96f59f2760495833aa92f4a11

Életteli színbombák

Tavaszi zsongás inspirálta gyümölcsös színekben pompázva még eredményesebbek lehetünk! Legyen szó élénk sportmelltartóról vagy edzős nadrágról, bújjunk feltűnő színekbe, így a sportoláshoz való kedvünk is élénkebb lesz, nem csak a ruhatárunk. Nagyon ösztönző tud lenni egy jól összeválogatott szett, az edzés alatt aktívabbak leszünk, és nagyobb erőbedobással vágunk majd bele akkor is, ha éppen nem vagyunk a toppon. Én is tapasztaltam magamon, hogy teljesen más közérzettel vágok neki a futásnak egy régi mackónadrágban, mint egy színes topban és futónadrágban. Ha maradnánk inkább a minimál színeknél, egy színes edzőcipő minden szettet azonnal feldob!

2b4da80cb688121b965cba43d05ea18c

b9fc9ca7bcbe8dc72600bedbca212e79

de5ad2447df2d056669f3ec1df3e1dab

Egészséges minimalizmus

Tiszta színek, egyszerű formák. A természetesség, ami tarol, nem csak az öltözködés terén, de a szépségápolás területén is. Nem egy no makeup kezdeményezésről hallhattunk mostanság, ugyanis a sminkek terén is a visszafogott és egészséges természetesség lett a trendi. A fekete füstös szemek helyett a megahatású szempillák és nude színek tarolnak. A természetes sminket én egy élénk rúzzsal szeretem feldobni, ami a visszafogott szemeket tökéletesen kiemeli. Az összhatás pedig egyáltalán nem erőltetett, hanem friss és vidám hangulatot teremt. A hangsúly az egészséges és szép bőrön van, így az idei szezonban inkább arcápolási termékekre ruházzunk be, mint sminkpaletták tömkelegeire. És, ha már ennyire belejöttünk a beauty termékek ajánlásába, a körömtrendek tekintetében is természetességre törekedjünk, a testszínű vagy rózsaszínes árnyalatok kerüljenek előtérbe.

“Anyukám monda”
„Vissza fogod még sírni az óvodás délutáni alvásokat!” – és mennyire igaza lett… Mit nem adnék egy ebéd utáni szunyókálásért mostanában! Azt hiszem, amit akkor nem aludtam ki, most pótolnám…

Cs. Z.

a

a

a

a

*A képek a www.pinterest.com oldalról vettük kölcsönbe.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .