Júniusi szám

Minden nagyobb keresztyén ünnepnél tudjuk, hogy hogyan is készüljünk rá. Karácsonyt megelőzi az Advent, a várakozás. Húsvétot megelőzi a böjti időszak, a befelé fordulás, a lelki elcsendesedés. De mi a helyzet a Pünkösddel? Ahogy az ünneppel, ugyanúgy a Szentlélekkel is nehezen boldogulunk, pedig micsoda ajándék!

A legtöbb keresztyén a Szentháromságból a Szentlélekkel tud a legkevesebbet kezdeni. Ott van az Atya, a Teremtő, az Úr, a Fiú, a Megváltó, az Emberi, és a Szentlélek… A Pártfogó, Közbenjáró… De nehezen értjük ezeket a szavakat.

Neked milyen kép él a fejedben a Szentlélekről, kedves Olvasó? Mi jut róla eszedbe? Az ajándékai? Egy érzés? Egy belső hang? Bizonyosság?

Sokszor hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni a Szentlélek munkáját. Nagyon sokféleképpen jelen lehet egy hívő ember életében, felsorolni is nehéz lenne a különböző módokat. Egy viszont biztos, hogy minden embernél közös pont lehet: ha kérjük, ha figyelünk, általa érthetjük meg Isten üzenetét, akaratát.

Arra gondoltunk, hogy a júniusi hónapban, Pünkösdre készülve próbáljuk meg jobban megérteni, meglátni a Szentlélek munkáját magunk körül. Reméljük, hogy ebben lesznek segítségek írásaink.

Balázsfalvi-Ábrám Anna







Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .