Novemberi szám

Megérkezett az ősz. Ezt nem csak az óraátállítás és az jelzi, hogy hamarabb sötétedik, hanem a természet is. Milyen látványos átalakulás! Néhány hét alatt a színpompás természet átváltozik: elkezdenek hullani a falevelek, kopárabb, szürkébb, silányabb lesz minden. De hisz tudjuk, hogy mindennek rendelt ideje van. „Hiszen megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak…” A sort folytathatnánk: megvan az ideje a munkának és megvan az ideje a pihenésnek. Megvan az ideje a barátokkal töltött időnek és a magánynak. Megvan az ideje a tervezésnek és megvan az ideje a tetteknek. Megvan az ideje a haragnak és megvan az ideje a megbocsátásnak. Megvan az ideje az emlékezésnek és megvan az ideje az előre tekintésnek. Megvan az ideje az örömteli mindennapoknak és megvan az ideje a harcnak. A novemberi számunkban erről írunk.

Ugyanúgy, ahogy a természet felkészül, a jobb időkben nekünk is készülnünk kell arra, hogy lesz olyan időszak az életünkben, amikor szürkébbnek, sötétebbnek látjuk a dolgokat. A kérdés az, hogy töltekezünk-e annyira a napsütésben, hogy a harcainkban meg tudjunk maradni Isten mellett. Hisz Ő akkor is velünk van.  

Kívánjuk, kedves Olvasó, hogy Istentől tudd elkérni azt, hogy mire kell időt szánnod ebben a hónapban. Kívánjuk, hogy az utolsó őszi napsugarakat tudd magadba szívni és készülni arra, hogy lesz borúsabb idő. S végül kívánjuk, hogy tudd elfogadni, hogy mindennek rendelt ideje van.

Áldott hónapot kívánunk!

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 





Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .