Júliusi szám

Sajnos nem élünk tökéletes világban… Azok az idők elmúltak. (Köszi Ádám és Éva, habár nem tudom garantálni, hogy ha engem teremtett volna első nőnek Isten, nem ugyanitt tartanánk… 🙂 ) Olyan sok negatív hatás ér minket a mindennapokban. Általában a hírek 99%-a lehangoló, sokszor a körülöttünk lévő emberek, és sokszor mi magunk is csak panaszkodunk. Hiszen mindig az kell, ami nincs, mindig olyanok szeretnénk lenni, amilyenek nem vagyunk, arról nem is beszélve, hogy soha nincs időnk semmire, igaz?

(Egyszer Noémi húgom példáját követve kipróbáltam, hogy milyen az, ha egy hétig nem panaszkodom. Semmiről sem. Nehezebb volt, mint azt először gondoltam. Fogadalmam után nem telt el egy óra sem, és már emlékeztetnem kellett magamat arra, amit megígértem… Ajánlom, hogy próbáljátok ki ti is, hogy legalább egy hétig lemondtok a panaszkodásról. Szebbé teszi a hétköznapokat.)  Szerintem nincs azzal baj, ha az ember többre, jobbra vágyik, azzal van gond, ha az élete folyamatosan ekörül forog. Ha észreveszem magamat ebben az állapotban, mindig kicsit elszégyellem magam. Pál azt írja a levelében a filippieknek, hogy nekünk ebben a romlott világban úgy kellene az emberek között ragyognunk, mint csillagok az égen. (Filippi 2,15) A negatív hozzáállásommal sokszor pislákolni sem pislákolok, ragyogásról nem is beszélve… De mi az, ami tud világítani ebben a sokszor komor, sötét világban? Ahogy ezen a kérdésen tűnődtem, az első dolog, ami eszembe jutott az az ÖRÖM volt. Hiszem, hogy még sok más formája van annak, hogy fényt hozzunk a szürke hétköznapokba, de ebben a hónapban a magazinban az örömmel fogunk foglalkozni.

Úgy gondolom, sok helyen keressük manapság az örömöt, és sok mindentől elvárjuk, hogy ezt az érzést nyújtsa: egy új ruhadarab, egy fesztivál, nyári program, egy párkapcsolat, finom étel, vagy esetleg sportolás… És valljuk be, jó dolgok ezek, csak egy baj van velük, az öröm, amit nyújtanak múlandó. Egy hely van, ahol ez a csodálatos állapot örökké tar: „Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart gyönyörűség jobbodon.” Zsoltárok 16,11 A Biblia bizonyságtétele szerint Isten az öröm forrása. Ebből következik az, hogy ha tartós és teljes örömben szeretnénk részesülni, akkor azt nem a boltban, nem egy koncerten, nem a tóparton, nem egy párkapcsolatban, hanem az Istennel való közösségünkben kell keresni. Persze, a keresztyén élet nem feltétlenül jár azzal, hogy miután Isten mellett döntesz, könyebben sikerül majd minden vagy nem lesznek nehézségek az életedben, esetleg minden kapcsolatod rendbe jön. Nem a körülöttünk lévő világ változik, hanem a bensőnk újul meg. Ennek az „új embernek” pedig célja lesz, hogy örüljön az Úrban mindenkor, és bizalommal elfogadja a jót is, rosszat is, tudván, hogy Istennek hatalma van mindent a javára fordítani.

Szívből reméljük, hogy örömötöket lelitek majd a nyárban: a találkozásokban, a pihenésben, egy jó hideg kávéban vagy fröccsben, a jó időben, egy könyvben, a nyaraláson, a vízparton vagy egy fesztiválon, de ne feledjétek az IGAZI és TELJES ÖRÖMÖT Istennél keresni. Keressétek a Vele való közösséget ebben a hónapban is. Ezt szeretnénk segíteni júliusi, örömteli számunkkal is. Ismét sok szeretettel készítettük Nektek az írásokat, hogy legyen mit olvasni napozás közben, úton a nyaralásra, vagy csak otthon egy jegeskávé mellett…

A Divat rovatban mi másról is lehetne szó mint a nyári ruhatárról? Könnyed írás a nyári szezonra.
Ha nyár, akkor utazás. A DIY rovatban bemutatunk nektek néhány praktikát arról, hogy a nyaralás előtt hogyan is érdemes bepakolni.
Életmód rovatunkban egy „össze-találkáról” olvashattok, amiből kiderül milyen az, ha az öröm, mint életmód van jelen az életünkben.
Interjú rovatunkban Kinga számol be arról, hogy szingliként is lehet örömteli életet élni.
A Kultúra rovatban egy nagyon kedves könyvet, a Poros úton mezítláb című művet mutatjuk be nektek. Érdemes elolvasni a cikket is és a könyvet is! 🙂
A Női karakterek a Bibliában rovatban újszövetségi vizekre evezünk, és ki mással is kezdhetnénk ezt a sorozatot, mint Máriával?
Pszichológia rovatunkban a mozgás öröme a téma ebben a számunkan, ezen belül is a futás pozitív hatásait részletezzük.
Ebben a hónapban jelenik meg először a Ti írtátok rovat. Sokan kerestetek fel minket azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudnátok a magazinhoz csatlakozni, ezért létrehoztunk egy rovatot, amiben minden hónapban az általatok készített és beküldött írások közül kiválasztunk és közzéteszünk egyet. Ebben a hónapban Krisztina írását olvashatjátok a természet csodálatos világáról.
Velem történt rovatunkban Eszti arról mesél, hogy számára mi okoz most nagy örömöt az életében.

Mint mindig, most is reméljük, hogy építenek, elgondolkoztatnak az írásaink. Szeretettel készítettük Nektek a júliusi számunkat, így reméljük, hogy szeretettel fogadjátok. Kívánjuk, hogy ebben a csodás júliusi hónapban „Töltsön el bennetek a reménység Istene TELJES ÖRÖMMEL és békével a hitben, hogy a Szentlélek erejével bővölködjetek a reményben.” Róma 15,13

B. Á. A.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .