Áprilisi szám

Húsvétra hangolva

Van egy igerész Húsvét kapcsán, amivel annyiszor találkozhatunk, hogy ebből fakadóan lélekben nem biztos, hogy felfogjuk az üzenet súlyát.

János 3,16. Látod? Már el is kezdted magadban: „Ó, hát én ezt ismerem, fejből is megy, és darálod, hogy Úgy szerette Isten…” De arra kérnélek, hogy most állj meg egy pillanatra. Olvasd el az igevers szavait, és hagyd, hogy a Szentlélek munkálkodjon, és segítsen megérteni, megérezni, hogy mit is jelentenek.

“Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János 3,16

Isten úgy szeretett… igen, Téged! Igen, minden hibáddal, bűnöddel, rossz döntéseddel együtt, hogy úgy döntött meg akar Téged menteni. Igen, akkor is, ha Te erről néha megfeledkezel, és ellentmondasz, perlekedsz, elégedetlenkedsz, kérdőre vonod, elfordulsz Tőle, vagy esetleg még nem is ismered Őt.

Talán erről is szól a böjt, hogy megállunk, figyelünk, újraértelmezünk, megértünk, közelebb kerülünk. Ebben a hónapban az írásainkkal ebben szeretnénk segíteni Téged.

Erről az időszakról, és az Istennel való találkozásról eszembe jutott Wass Albert néhány sora:

Fűben, virágban, dalban, fában,
születésben és elmúlásban,
mosolyban, könnyben, porban, kincsben,
ahol sötét van, ahol fény ég,
nincs oly magasság, nincs oly mélység,
amiben Ő benne nincsen.
Arasznyi életünk alatt
nincs egy csalóka pillanat,
mikor ne lenne látható az Isten.

Bár gyönyörű és teljes a vers, de ha az áprilisi számunk írásaira gondolok, így egészíteném ki a felsorolást:

Böjtben, zajban, csendben, egymásban,
befelé figyelésben és imádságban,
várakozásban, magányban, gyászban, hálaadásban…

Mert látható az Isten! Mi igyekeztünk az elmúlt időszakban meglátni az Ő munkáját, megérteni az Ő üzenetét. Téged is ebben szeretnénk segíteni, kedves Olvasónk! Hisz olyan sok minden elvonja a figyelmünket Róla: a rohanó hétköznapok, a közösségi média zaja, egy-egy nehéz élethelyzet és az azzal járó aggodalmak, bűneink… Jól esik kicsit megállni és az Igére figyelni. Mert az életünkben nincs olyan pillanat, amikor ne lenne látható Isten jelenléte. Kívánjuk, hogy a böjti időszakban nap mint nap eszméljetek rá az Isten jelenlétére!

Balázsfalvi-Ábrám Anna

 






Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .