2. Hálásnak lenni

Ebben a felgyorsult világban olyan könnyen megfeledkezünk arról, mennyire fontos hálásnak lenni. A panasz szavai könnyen jönnek és pusztító erejűek – szinte természetes, hogy soroljuk, mi minden hiányunk van és mennyi minden lehetne jobb.

De mi a helyzet azzal, ami jó? Mennyire vagyok hálás azért, hogy van fedél a fejem felett és meleg van? Néha nehéz a szülőkkel, és elég a rokonokból – de hálás vagyok azért, hogy még köztünk vannak? Fárasztó tud lenni a munka, fel kell kelni és végezni a napi rutint – de van fizetésem, valahol minden nap várnak, hogy valami olyat végezzek, amit csak én tudok. És mi a helyzet a megváltással? Mennyire és hányszor vagyunk hálásak Istennek azért, hogy elküldte értünk a Földre a Fiát, hogy átvállalja a bűneinket, és megváltást adjon nekünk? Kifizette helyettünk a számlát.

A nagy rohanás közben állj meg, és adj hálát minden nap legalább egy dologért az életedben – és ne végy semmit adottnak, hiszen minden ajándék.

Halmi-Juhász ÁgnesVélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .