5. Legyen végre igazán békés az Advent!

A karácsonytól és az azt megelőző adventi időszaktól sokan és sok mindent várunk. Egy könyvben azt a hasonlatot olvastam, hogy a karácsony olyan, mint a körhinta. A hasonlatot egy olyan férfi mondta, aki gyermekkorában, ha ünnepség volt a falujukban mindig kapott zsebpénzt, hogy abból édességeket vásárolhasson, és mindenféle játékot kipróbálhasson. Először persze az édességpultnál kezdett és tele vásárolta a zsebeit cukorkákkal, amiket mind meg is kóstolt, aztán befizette magát jó sok körre a körhintán. Még azon ülve is ette a cukorkákat. Aztán a körhinta begyorsított, ő rosszul lett, kiabált, hogy állítsák le, közben már nem bírta tartani magát, a zsebéből szanaszét hullott a maradék apró és cukor, aztán leállt a körhinta és abban a pillanatban kifacsartan ő is mindent kiadott magából. Ez a gyermekkori élmény meghatározóvá vált számára, és akárhányszor érzi a karácsony közeledtét ez a történet jut eszébe, mert minden karácsony végére ugyanúgy érzi magát, mint akkor gyerekként kifacsarva a körhintázás után. Mert a karácsonyba olyan sok elvárást zsúfolunk, olyan sok mindennel szeretnénk megtömni, hogy pont emiatt csap át másba.  A karácsonytól sok mindent várunk, és legtöbbször békességet is várunk, de pont ezt a békességet magunk próbáljuk megteremteni. Legyen ez most másképp! Ne mi küzdjünk, körömszakadtáig, kifacsart állapotunkig, hanem kérjük ezt a békességet Istentől, és engedjük, hogy a Békesség Fejedelme beköltözzön otthonunkba.

Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt!
Ézsaiás 9, 5-6 

Bobok Ágnes


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .