8. Miről szóljon

Nagyon szeretem Max Lucado: Az életem nem rólam szól című könyvét. Szerintem fejben sokan tudjuk, hogy nem rólunk szól és a felszínen sokan is gyakoroljuk, hiszen látszólag az életünket annyi minden széppel megtöltjük: szolgálattal, mások segítésével, tanulással, saját magam háttérbe helyezésével, folyamatos fejlődéssel, lelki utazással és még sorolhatnám. Igaz-igaz, magasztos dolgok ezek, de valljuk be, sokszor ezek mögött is csak önös motivációk vannak. Elismerést szeretnénk kapni, figyelmet, szeretetet, elfogadást, érezni szeretnénk, hogy fontosak vagyunk. De az életünk szólhat másokról is, a folyamatos megfelelési kényszer és a félelem miatt, hogy esetleg valamiről lemaradunk.

Idén miről szól számodra ez az Ünnep? Beszél hozzád? Sokszor ezt csak a csendben halljuk meg. Milyen jó lenne, ha nem az ordító zenéről, degeszre evésről, roskadó fáról és halom ajándékról szólna! Ahogy arról sem, hogy ki haragszik meg, ha a másik családhoz megyünk át előbb, vagy ki süt több süteményt, vagy ki találja el jobban az ajándékot idén.

Milyen jó lenne az alapokhoz visszatérni, és megkérdezni: vajon hogyan töltené Jézus ezt az időszakot? Mi miért vágynánk másra?

Ábrám Boróka


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .