Szeptemberi Szám

A szeptember számomra mindig kicsit olyan, mint egy évkezdés. Sokaknak ilyenkor kezdődik új félév az iskolában, egyetemen, és vannak, akiknek a nyár könnyed napjai után újra hozzá kell szokniuk a pörgős hétköznapokhoz a munkahelyen… Ilyenkor nagyokat sóhajt az ember, és próbál a nyári pihenésből, szép emlékekből, és a magunkba szívott napsütésből táplálkozni. Ebben az időszakban mindig eltöltök egy kis időt tervezgetéssel, és próbálok új célokat kitűzni.  Ahol én sokszor elrontom a folyamatot, az az, hogy nekilendülök és nekifogok álmokat szőni, anélkül, hogy előtte hallgatnék, és megpróbálnám azt kitalálni, hogy mik azok a feladatok, amiket Isten rám bíz az elkövetkezendő hónapokban. Erre emlékeztetett valamelyik nap Zs. Tüdős Klára írása is, amiből szeretnék megosztani veletek egy részletet.

„Nyisd ki a szemedet, szívedet, elmédet, testvér és csudálkozz rá egyszer önfeledten, igazán az Isten türelmére. Lásd meg egyszer végre, milyen fáradhatatlanul vesződik veled és mióta, te sivalkodó, toporzékoló, engedetlen gyermek. Dehogy akar ő megverni téged, csak félt, hogy egy szakadékba ne zuhanj. Ne rángasd ki minduntalan a kezed az ő kezéből. Hagyd, hogy vezessen! Bízd őrá magad és megnyugszol. Kibírod a csendet és a magányt. Nem kell türelmetlenül hajszolnod az élményeket, mert ha türelmesen vársz, olyan élményben lesz részed, melyhez semmi nem hasonlítható.

Megszólal a lényed mélységeiből EGY HALK ÉS SZELÍD HANG. Egy új, de félreérthetetlen. És azt mondja: neveden hívtalak, megváltottalak, enyém vagy. Ne szakadj meg a gondjaidban, ne hajszold magad halálra olyasmik miatt, amik nincsenek rád bízva. Figyelj, nagyon figyelj arra a halk és szelíd hangra, ha biztat, ha vádol, mert egyedül onnan kapsz eligazítást. Ez nem a te hangod, habár belőled szól. Nem te vagy, habár a szíved gyökeréből hangzik. Ne lármázz, mert akkor nem tudod meghallani. Ne türelmetlenkedj, ha nem érted, várj türelmesen. Ne mozdulj, amíg nem indít, de fuss, ha meghallod a szót és azt tedd és annyit, amennyire parancsot kapsz. Hidd el, te kapkodó, kifulladt, türelmetlen testvérem, igaz, amit egy énekünk így mond: Csak légy egy kissé áldott csendben, Magadban békességre lelsz.”

Egy halk és szelíd hang szól, amit nem hallunk meg, ha beindul a fogaskerekeink kattogása, és saját magunk szeretnénk megtervezni és irányítani az életünket. Nem halljuk ezt a hangot akkor sem, ha a mindennapok kisebb nagyobb feladataival, akadályaival vagyunk elfoglalva.  De milyen hasznos és jó néha megállni, és hallgatni… Megtudni, hogy mit bíz ránk Isten, anélkül, hogy csak az áldását kérnénk a saját ötleteinkre. A másik gondolat, ami megfogott a Tüdős Klára soraiban, az az,  hogy miért is törjük magunkat olyan dolgok miatt, amik nincsenek ránk bízva. Sajnos limitált az időnk, az energiánk, ezért úgy gondolom, hogy nagyon fontos megtalálni azt a célirányt, amire Isten hívott el minket. Ám, ha fülelsz és meghallod a hívó hangot, akkor kívánom, hogy tudj úgy válaszolni, mint Ézsaiás: „Majd az Úr szavát hallottam, aki ezt mondta: Kit küldjek el, ki megy el követségünkben? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj!” Ézsaiás 6,8

Reméljük, hogy „évkezdő” számunk segít nektek az elcsendesedésben, fogadjátok szeretettel írásainkat.

DIY rovatunk nagyon különleges írását olvashatjátok, hiszen Noémi megmutatja nektek, hogy hogyan készíthettek saját kezűleg poháralátétet. Mégpedig horgolva!

Divat rovatunk könnyed cikke az őszi divattal foglalkozik, és ebben a hónapban az is kiderül, hogy Zitának melyik a kedvenc kiegészítője.

Szereted a kávét? Akkor ajánljuk neked életmód rovatunk kávé különlegességeit.

Kultúra rovatunkban arról olvashattok, hogy hogyan és miért is fontos bölcsen felhasználnunk a szabadidőnket.

Volt már úgy, hogy nagyot álmodtatok, de mégse úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettétek volna? Interjú rovatunkban Claudia mesél arról, hogy Isten hogyan készített számára valami jobbat, mint azt ő elgondolta…

Magdalai Mária történetéből kiderül, hogy milyen az élet Krisztussal hullámvölgyben és hullámhegyen. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el a Női karakterek a Bibliában rovatunk írását.

Nők és extrém sport? Miért ne?! Hogy milyen pozitív hatásai vannak a falmászásnak a testünkre és a lelkünkre, azt a Pszichológia rovatból megtudhatjátok.

Ebben a hónapban egy nagyon különleges vendégírónk van. Robyn Amerikában él, de szerette volna veletek megosztani történetét. Olvassátok bátorító gondolatait a Ti írtátok rovatban.

Megelégedni magunkkal és a kinézetünkkel. Nem is olyan könnyű, igaz? A Velem történt rovatban arról olvashattok, Eszter miként vélekedik erről a témáról.

 

Szeretettel készültünk nektek, fogadjátok legalább akkora szeretettel a szeptemberi számunkat. Ha van valami visszajelzésetek, vagy szeretnétek írni a Ti írtátok rovatba várjuk az e-maileket az info@lelegzetmagazin.hu címre.

B. Á. A.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .