Májusi Szám

Valamelyik nap Rákóczi túróst sütöttem. Álltam a konyhában lisztes kézzel, és olvastam a receptet: „kenjük meg a tésztát baracklekvárral”. Édesanya sose tett bele baracklekvárt – gondoltam. Egy pár percig vívódtam, hogy akkor lekváros legyen-e a Rákóczi, vagy sem. Aztán úgy döntöttem, hogy nem teszek hozzá lekvárt, hisz anya se tett. Elmosolyodtam magamon, és azon gondolkoztam el, hogy mennyi mindent veszünk át, s tanulunk el – tudatosan vagy éppen úgy, hogy észre sem vesszük – mi nők, az édesanyánktól.

Mai napig tisztán fülembe cseng édesanyám egy-két mondata, eszembe jut egy-egy mozdulata, amit átvettem tőle. És vannak olyan tulajdonságai is, amik szeretném, ha bennem is ugyanúgy meglennének: türelme, áldozatkészsége, alázatossága, és a hatalmas hite. Májusban ünnepeljük az anyák napját, éppen ezért magazinunk e havi számában fontos szerepet kapnak az édesanyák.

Ebben a hónapban is sokféle írással készültünk Nektek, kedves olvasóink. Emlékeztek még azokra az évekre, amikor kislányként elképzeltétek, milyen lehet hercegnőnek lenni? Kultúra rovatunk kicsit visszarepít minket a gyerekkorunkba, és a mesék világába, hiszen a Magyar Állami Operaház műsorából, a Csipkerózsika balett előadásról olvashattok egy ajánlót. A Pszichológia rovatban tovább folytatjuk az önismereti témáját. Ebben a hónapban különböző módszereket ismerhettek meg. Érdekes belegondolni, hogy az önismeret során milyen sokszor vissza kell nyúlnunk gyökereinkhez… S önmagunk felfedezése során, milyen sokszor születnek vágyak, álmok, célok, tervek… Ám nem mindig sikerül ezeket megvalósítani úgy, ahogy mi azt szeretnénk. A Velem történt rovatban ebben a témában olvashattok. A Női karakterek a Bibliában rovatunkban, egy hihetetlen kitartó, szerető és odaadó édesanyával találkozhattok. Anna története mindannyiunk számára inspiráló lehet. Interjút készítettünk Dömötörné Molnár Krisztinával, aki egy személyben konduktor, tanító és mozgásfejlesztő is. Ő számol be tapasztalatairól, és megtudhatunk tőle néhány praktikus tanácsot is. A cikket nem csak kismamáknak, pici babás anyukáknak ajánljuk. Az Életmód rovatban mozgásról lesz szó, de kicsit másképp. Divat terén, pedig megtudhatjátok, hogy hogyan kapcsolódik a sport a legfrissebb trendekhez. DIY témában, néhány ötletet gyűjtöttünk Nektek össze arról, hogy hogyan dobhatjátok fel kicsit otthonotok hangulatát.

Említettem, hogy az édesanyák fontos szerepet játszanak e havi számunkban. Minden írásunk végén megosztunk veletek egy „Anyukám mondta” szösszenetet, arról, hogy mi személyesen miket hallottunk, tanultunk, lestünk el és vettünk át édesanyáinktól. Jó néha megállni és hálát adni, ezekért a személyes kincsekért.

Szeretettel készültünk Nektek, és reméljük, hogy elgondolkoztatnak, megmosolyogtatnak, építenek Titeket az írások. Kívánjuk, hogy ebben a hónapban is tapasztaljátok meg Isten tökéletes szeretetét, és ragyogjátok azt a körülöttetek lévőkre. Fogadjátok májusi számunkat szeretettel…

Tudjuk, milyen rohanó világban élünk, és azt is, hogy milyen könnyen elfelejt az ember dolgokat, ezért létre hoztuk a MAGAZIN HÍRLEVELÉT! A feliratkozáshoz csak nevedet és email címedet kell megadnod a kezdőlapunk jobb felső sarkában, és így az új lapszámaink megjelenésekor, tudunk majd személyesen is értesíteni téged! A magazinunk havonta – minden hónap második vasárnapján – jelenik meg. Szeretnénk azt a vasárnapot különlegessé tenni, és bátorítani Titeket arra, hogy egy kicsit megálljatok, elcsendesedjetek, olvassatok, töltődjetek… 

Szeretnénk Titeket bátorítani arra, hogyha van a különböző témákban valamilyen tapasztalatotok, gondolatotok, azt bejegyzésként nyugodtan osszátok meg, hisszük azt, hogy ezáltal létrehozhatunk egy olyan felületet, ahol építeni, buzdítani, segíteni tudjuk a másikat. Visszajelzéseiteket, véleményeiteket szeretettel várjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .